Lépj kapcsolatba velünk

Ezt Neked!

A király visszatért

Nosztalgikus hangulatba kerültem. Valamikor ez volt az álmaim netovábbja és most az egyik szemem sír, a másik nevet.

Vannak mai szemmel már retrónak számító játékok, amiket szinte senkinek nem kell bemutatni.
20 felettiek közül szerintem mindenki találkozott már különböző kvarcjátékkal és bár grafikailag, működésileg viszonylag primitív eszközöknek számítanak ma már, akkortájt sok-sok óráig, napig, hétig tudtuk nyúzni őket. Versenyezni egymással, csereberélni a kis kütyüket, nagy élmények voltak.

A legnagyobb durranás számomra mégis a Tetris volt. Nem sok orosz feltalálóról hallottam még név szerint, de Alekszej Leonyidovics Pazsitnov őszintén nagy csodát művelt a gyermekkorunkkal 🙂 A GameBoy és a többi, már ténylegesen grafikus kijelzős hordozható játékgép végül már nyugdíjba küldte a kockaépítős masinát, vagy legalábbis nagyon úgy tűnt eddig.

Monhatnám, hogy nagy meglepetésre (de egy kicsit mégsem), újra felbukkant a kézi konzolok királya. Azért nem meglepő, hiszen a divat valahogy mindig is így működött/működik, először valami nagyon menő, aztán lassan hétköznapi, végül már-már ciki lesz és feledésbe merül…
Aztán jön valaki, aki vár egy generációnyi felnövekedést, lefújja a port és úgy villantja fel újra a régi ismerőst, hogy a gyermeki szíved sajdul bele örömében 🙂

Így történhetett meg hát, hogy feltámadt a Tetris is és mivel az életünk már úgyis tele van mindenféle okos kütyükkel, távirányítókkal, kulcsokkal stb., hát a lehető “legmenőbb” és legpraktikusabb formában tért vissza hozzánk úgy, hogy ne foglaljon túl sok felesleges helyet: telefon hátlap formájában.
A cikk elején mondtam, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet.
A képek és a korábbi cikkeim ismeretében már rájöhettetek, mitől savanyú a mosolyom emiatt. Igen, persze, hogy iPhone-okra lehet csak kapni egyelőre, oda viszont 6 – 7 – 8 – X-re minden gond nélkül.

Nem baj, érzem, hogy eljön még a mi időnk is és a OnePlus-om hátulját is felturbózhatom egy ilyen szuperságossággal.
Mondhatnád, hogy mit görcsölök ezen, le kell tölteni egy alkalmazást és kész…
De az nem lenne ugyanaz. Ez egy életérzés és csak az értheti, aki annak idején is nyúzta egy egész nyáriszüneten át…

Hírlevél

Add meg az e-mail címed és értesíteni foglak az újdonságokról!

Ezt se hagyd ki:

Kismenőknek

Hozzászólások

A legnépszerűbbek

Legutóbbi cikkek

Címkék

Népszerűek mostanság

Van még lejjebb

Lavina

Ugye megmondtam

Lavina

Ingyen!?

Lavina

Hírlevél

Add meg az e-mail címed és értesíteni foglak az újdonságokról!

Copyright © 2018 Szabista! Blogazin. A honlapon található információk megosztása csak az oldal, mint forrás megjelölésével engedélyezettek!

Kapcsolat
Hírlevél

Add meg az e-mail címed és értesíteni foglak az újdonságokról!