Lépj kapcsolatba velem!

Feliratkozás

Lavina

Nem én voltam!

De lehettem volna.

A napokban beszélgettünk az egyik kollégámmal arról, hogy gyermekként milyen találmány ötleteken törtem a fejem. Ezek az eszközök végül sosem születtek meg, mert többnyire úgy tűnt, egyedül én tartottam jó ötletnek, mások szerint hülyeségek, vagy legalábbis felesleges cuccok lennének.

És ekkor jött a döbbenet: eszébe jutott, hogy mutatna valamit.

Legutóbb ugyanis egy praktikus, kis helyen is elférő, a nyelében fogkrémtartállyal rendelkező fogkefe-projektről beszéltünk, aminek az érdekessége az lenne, hogy amolyan orvosi fecskendő-elv alapján közvetlen a sörték közé nyomná a pasztát.

Így nem keni össze véletlen sem magát az ember, és magával viheti bárhova, akár egy éttermi ebéd utánra is. Felesleges? Lehet, de ezt a jó pár éves ötletemet megvalósulva láttam viszont a neten, ime:

fogkefe

És ha már itt tartunk, legyen teljes a mai sztori. Akik ismernek, tudják, hogy a bonbon készítési is szerepel a hobbi-repertoáromban. Még a kezdet kezdetén gondoltam, hogy egyszer csinálok egy oroszrulett bonbon-szettet, amiben 6 töltény alakú csoki van. Ebből 5 finom édes, egy pedig jó erős chilis. A kis pralinék persze jelöletlenek lettek volna, így egy kis társasági móka keretében választhat mindenki egyet, vagy ketten felváltva és egyszer csak kiderül ki húzta a büntető csokit.

Nos, valaki másnak is eszébe jutott:

oroszrulett_bonbon

Csak azért, hogy legyen egy harmadik is: annak idején programozói szakra jártam egy szegedi informatikai továbbképző központba. Az elsődleges cél az volt,
hogy játékprogramokat tudjak majd készíteni.

worms_2

Az egyik kedvencem akkoriban (1998-99 tájékán) a Worms 2 volt, ami egy humoros, de ugyanakkor egy igen jó stratégiai és logikai játék.
Elég régi téma ez ahhoz, hogy abban az időben az ilyen kétdimenziós lövöldözős játékok még teljesen divatosak voltak.

Már akkor is azon törtem a fejem, hogy valami hasonlót lehetne készíteni 3D-s verzióban is, ami igen látványos lenne. Az elkészítéséhez szükséges tudás sajnos még nem volt a birtokomban, de gondoltam pár év és megmutatom mindenkinek mire gondoltam. Persze akiknek elmondtam, azok szerint ez is hülyeség lett volna, mert túl nehéz az irányítása, blablabla…

Aztán jött 2003, és a Team17 csapat megmutatta helyettem, a már ismert kis girnyókkal:

worms_3d

Így utólag visszagondolva ez az eset is kapcsolódik a Majd később című bejegyzésemhez, szóval egy (vagyis inkább három) okkal több van arra, hogy ezután belevágjak egy ötletbe, ha az még másnap is jónak tűnik 🙂
Ki tudja, mi minden sülhet még ki ebből!?

Ha jártál már te is így, írd le a sztoridat hozzászólásban!

 

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Következő cikk:

Rohanás

Ezt se hagyd ki:

Időzítés

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Majd később

Lavina

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Szabista! Blogazin ® A blogon szereplő tartalmak más helyeken történő publikálása csak az oldal, mint forrás megjelölésével engedélyezettek.

Kapcsolat
FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.