Lépj kapcsolatba velem!

Feliratkozás

Gondolatok

Az emberiség mocskai

Amit találtam, az bőven a nemvicces „vicc” kategóriába sorolható.

Azért azt hozzá kell tennem, hogy alapvetően úgy érzem, viszonylag jó humorérzékkel vagyok megáldva. Bár idővel azért komolyodik az ember, azért a gyermeki, játékos énem (nem politikailag értett) jobbik fele szerintem megmaradt.

Emlékszem, kisgyermekként egyszer azzal „vicceltük meg” Édesanyánkat, hogy berohantunk a házba és azt mondtuk, az egyikünket baleset érte az utcán. Csak rá akartunk kicsit ijeszteni, aztán az első rémület után jót nevetni azon, hogy egy pillanatra tényleg elhitte. Ez volt a terv, de nagyon nem jött be.
Olyannyira nem, hogy talán még sosem éreztünk akkora szégyent és megbánást, mint mikor Anyu kétségbe esett sietsége közben a könnyes szemeibe néztünk és ezek a cseppek akkor sem tűntek el, amikor megállítottuk, hogy „nyugi, csak vicceltünk.”
Nagyon megbántottuk szegényt és akkor értettük meg talán először igazán, mennyire szeret minket, mennyire aggódik értünk és mekkora hülyeséget csináltunk azzal, hogy ezzel az érzésével visszaéltünk a magunk szórakoztatására. Kicsik voltunk még, de már akkor is lehetett volna több eszünk.

Van azonban, akinek felnőtt fejjel sem jutott több és erre még büszke is.

Van egy csoport, akik a Jalals névre hallgatnak és a mai napig képviselik magukat Facebookon, Instagramon és Twitteren is. Szándékosan nem linkelem most be ide az elérhetőségeiket, mert ezt a bejegyzést sem reklámnak szánom.
Szünidei felhőtlen YouTube-ozás közben akadtam rá erre az egyre népszerűbb videójukra, ami mélységesen felháborított. Az önjelölt kandi kamerás „vicces srácok” szórakozása ugyanis az, hogy feltűnően arabos ruhában követnek el tipikus terroristás csínytevéseket köztereken és filmezik az emberek rémült reakcióit.

https://www.youtube.com/watch?v=eAqgXhblr-w

Túl azon, hogy rengeteg embernek okoztak már szó szerint halálközeli élményt és még a mai napig is szabadlábon tehetik az ilyeneket, egyszerűen fel nem foghatom, mi visz arra bárkit is, hogy a köreikben talán legnépszerűbb félelmeikkel játszanak. Bizonyára vannak beteg humorérzékkel ellátott személyek, akik a fenti videón és ahhoz hasonlókon jól szórakoznak, de úgy gondolom ez a hajhászott internetes népszerűségnél sokkal többről szól.

Egyrészt azt a rémület, amit ilyenkor okoznak, jó ideig nyomot hagyhat a megtréfált személyekben, sőt akár tragikus következményei is lehetnek, másrészt ilyen esetekben mindig az is felmerül bennem, hogy nem lesz-e ebből farkas-kiáltásos visszaütő következmény?
Elég ha csak arra gondolunk, hogy az akció-, thriller- és horrorfilmek tömkelege mennyire immunissá tett sokakat az egyébként elborzasztó, vagy egyáltalán a bajba jutások látványára. Mennyire el tudnak menni forgalmas helyeken is emberek egymás mellett úgy, hogy fogalmuk sincs, mi történik a környezetükben.

Az hiányzik talán a legkevésbé, hogy legközelebb hamarabb nézzenek körbe mosolyogva, operatőrt keresve egy eldobott táska látványa után, minthogy komolyan vegyenek egy ilyen fenyegető szituációt.

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Kerekes szatyor újratöltve

Ajánlók

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Szabista! Blogazin ® A blogon szereplő tartalmak más helyeken történő publikálása csak az oldal, mint forrás megjelölésével engedélyezettek.

Kapcsolat
FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.