Lépj kapcsolatba velem!

Feliratkozás

Gondolatok

A zombik hajnala

[alert type=red ]Itt vannak. Köztünk élnek.
A legfélelmetesebb az, hogy sosem tudni, melyik ismerősre kell egyszer más szemmel, rémült arccal így tekintenem.[/alert]

És a kór terjed egyre nagyobb iramban. A még tiszták tekintélyes százaléka szinte áhítattal tekint a fertőzöttekre és már alig várja, hogy végre ő is az újgenerációs falka tagja lehessen.
Ráadásul csak kis áldozatot kell hoznia ezért.

Ha kellően dermesztőleg hangzott ez a hatásvadász felvezető, az jó, mert azt hiszem nem is lehetne aktuálisabb a blog felélénkítése, mint ezzel a cikkel.
A mai napon egy fiatal srác új esélyt kapott az életre. És még csak nem is tud róla.

Zombik az utakon

Egyszer valahol olvastam egy vicces tény-gyűjteményt arról, hogy mik a magunkon is megfigyelhető biztos jelei annak, hogy akaratlanul is felnőtté váltunk. Az egyik pontja így hangzott: “…ha te hívod ki a rendőrséget, mert a szomszédban hangos a zene.”
Nos, a hangos zene alapvetően nem zavar. Az egy kicsit igen, ha valakihez beszélek és fogalma sincs arról, hogy mit mondtam, mert úgy üvölt a muzsika a fülében. Leginkább viszont az a hajmeresztő, ahogy a modern társadalmunk zombijai közlekednek az utakon.

Autóvezetőként abba már bele kellett törődnöm sok más társammal egyetemben, hogy a szép színes és nagyképű telefonok oly csábítólag hatnak a gyalogosok szemeire, hogy az már úttesten való átkelés idejére sem nélkülözhető számukra. Elindulnak légvonalban, szigorúan lefelé bambulva a markukban szorongatott kis világukba és közben nem számít, hogy mi történik körülöttük. Pedig annyi minden vár rájuk a valóságban is!
Például azok az autók, amik kénytelenek megállni, mert a kedves felebarátaink kisétáltak eléjük. Mármint, ha van esélyük megállni.

A kettőpontnullások

pedestrian-headphones-120117

Az új generációs élet-zsonglőrök már sokkal rafináltabbak. Őket nem lehet kijátszani holmi motorhanggal, némelyiket már dudálással sem, mert a hangerő, amit beleprodulkáltat a fülébe, a légkalapácsal is vetekszik. Sajnos a fentebbi kép nem épp egy eltúlzott illusztráció. Többször is csalinkázott már ki elém olyan átszellemült, érzelmek hullámain szörföző arcú egyed, akin teljesen és félreérthetetlenül látszott, hogy elveszítette a kapcsolatot a világgal egyetlen zeneszám élvezete kedvéért. Ma is így történt, ezért döntöttem úgy, hogy nem várok tovább, ezt muszáj kibeszélnem magamból.

Egyeseknek talán sértően hangozhat, hogy az élőholtakhoz hasonlítom trendi barátainkat, de azt azért be kell látnunk, az utcán történő mozgásuk elég erőteljesen hasonlít a filmekből ismert reakciómentes bolyongásokra. A “fertőzöttnek” titulálásukért pedig ismételten nem kérek elnézést, mert egyre inkább úgy fest, hogy közlekedés közben a technikában elmerülni, (lehetőség szerint fehér színű, de ez már részletkérdés) fej-, vagy fülhallgatóval az utcára lépni legalább olyan fennkölt érzéssel tölti el menőző embertársainkat, mintha egy divatképről léptek volna le.
Bár legtöbbször egyszerűen csak egymást másolják, az ovis “hanekedvanakkornekemiskell” filozófiát követve. A következményekkel szigorúan nem gondolva.
Na látod! Mondom én, hogy ez is fertőzés.

Tudom, egy blogbejegyzés nem forgatja fel gyökeresen a világ közlekedési morálját, de ha csak néhányan elgondolkodnak ezen és ezután kicsit figyelmesebbek lesznek, már megérte ide pötyögnöm.

13321930_963229217128189_5128078598911825797_n

Summa summarum

Szóval kérve kérlek Téged kedves felebarátom, amikor a való életben mozogsz, legyen az számodra a legfontosabb, hogy biztonságosan tedd és ne építs arra, hogy majd “úgyisészrevesz”, “úgyismegáll”, “úgyisféltiakocsijátmegajogsiját” stb.!

ikill1.jpeg.650x0_q70_crop-smart

Lehet, hogy így lesz, de ezt Te nem tudhatod. Ő meg talán azt sem, hogy épp honnan lépsz ki elé. Alapvetően persze, hogy minden sofőr szeretné elkerülni az ilyen fájdalmas szituációkat, de ha más nem, hát legalább az egód szólaljon meg és gondolj elsőként magadra! A sofőrnek megbocsáthatatlan lelkiismeret furdalást, magadnak meg (ha nem tud megállni) lehet, hogy egy gurulós életet szerezhetsz egy ilyen döntéssel. És talán még örülhetsz is, ha annyival megúszod.

Ígérem, lesznek azért ennél vidámabb témák is később, de azt hiszem az emberélet fontosabb annál, minthogy egy kis ijedtség után rebegjünk egy “Remélem többet nem fordul elő!” mondatot.

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Következő cikk:

Ugye megmondtam

Ezt se hagyd ki:

Az emberiség mocskai

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Sarkonjárók figyelem!

Ajánlók

Riasztó ajánlat – jó értelemben

Ajánlók

Ugye megmondtam

Gondolatok

Piros lámpás poszt

Gondolatok

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Szabista! Blogazin ® A blogon szereplő tartalmak más helyeken történő publikálása csak az oldal, mint forrás megjelölésével engedélyezettek.

Kapcsolat
FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.