Lépj kapcsolatba velem!

Feliratkozás

Lavina

Ugye megmondtam

Új őrület a láthatáron. Még szinte ki sem hűlt a legutóbbi hasonló témás cikkem itt a blogazinon [button color=”red” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”http://www.binkl.hu/blog/2016/06/a-zombik-hajnala/”]A ZOMBIK HAJNALA[/button] címmel, máris itt az újabb ok, ami miatt az autós és úgy általában a járműves társadalom jobb, ha felköti a gatyaszárat. A Nintendo cég kicsit megroggyant bevételi indexét új, kiterjesztett valóságos játékkal dobta fel, mindenki nagy örömére.

A játék maga

A “Pokemon Go” ötlete alapvetően már létezett, hiszen gyakorlatilag egy játékos környezetbe ültetett geocaching-szerű játékmenetet vonultat fel. A lényeg, hogy az applikáció telepítése és beélesítését követően a valós életben, világunkban bóklászva és a GPS pozíciókat felhasználva generál bizonyos utcákra, helyekre mesekaraktereket és őket lehet begyűjteni. Van benne szintlépési lehetőség, Pokemon-harcolás, meg minden, ami ezzel a mesével és életérzéssel járhat.

https://www.youtube.com/watch?v=OV_yHc9RwgE

Természetesen most is adott a naivan jó szándékú magyarázat az új divat kirobbantására: kimozdulásra, a környezetük megismerésére, felfedezésére biztatnak ezzel mindenkit.

Konklúzió

A különbség csak annyi, hogy míg az eredeti kincskeresős kirándulós játékot általában valahogy felelősségteljesebb generáció, családok és kisebb-nagyobb társaságok követik el, szépen csendben, egymásnak és maguknak örülve, addig ennek az új, itt-ott felbukkanó virtuális mesefigurás szórakozásnak első sorban a mobiltelefonos gyermekek és gyermekibb lelkületű trendkövető fiatalok tartoznak a célközönségébe.

Baj, ha valaki játszik? Dehogy! Rossz az, ha egy modern fiatal modern szórakozást keres? Aligha. Viszont már látom előre a jövőt és ehhez nem kell fanyalgó magyarságosnak lenni (mert amúgy ezt már megkaptam a bloggal kapcsolatban). Egyszerűen csak tök logikus, hogy ha szimpla zene hallgatásba, vagy üzenetváltásba feledkezett emberek teljesen öntudatlanul képesek veszélyt nem ismerve bóklászni az utcán, ezzel igen sok balesetet, vagy csak ijesztő helyzetet okozva, akkor képzeljük el, mi lesz, ha a telefon képernyőjére tapadva mászkálnak majd, mert nem akarnak lemaradni semmi valótlan látnivalóról.

Másrészt én valóban a főleg fiatalabb generáció miatt aggódom. Egy ilyen játék, ami akár ismeretlen helyekre is elcsalhatja az embert, a közlekedési figyelem kihagyásán túl egyéb veszélynek is kiteheti a lurkókat. Tudja-e valaki garantálni, hogy a legcsábítóbb Pokémicsoda nem akkor és a városnak nem épp olyan szegletében fog-e feltűnni, amikor és ahova a szülők pl. nem szívesen engednék el a gyermekeiket? Márpedig ez trendi lesz és tessék felkészülni, hogy a szomszéd gyereknek, és másoknak is az osztályban tuti lesz ilyenjük, amitől ők már “menők”.

Szóval nem akartam azt mondani, hogy megmondtam, de megmondtam.

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Következő cikk:

E-mentes trend

Ezt se hagyd ki:

A zombik hajnala

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A király visszatért

Ezt Neked!

Van még lejjebb

Lavina

A zombik hajnala

Lavina

Zsebben is elfér

Backstage

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Szabista! Blogazin ® A blogon szereplő tartalmak más helyeken történő publikálása csak az oldal, mint forrás megjelölésével engedélyezettek.

Kapcsolat
FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.