Lépj kapcsolatba velem!

Feliratkozás

Ezt Neked!

Egy liftben az Ikeával

Ma találtam a neten a legújabb karácsonyi reklám-szösszenetet és szerintem nagyon jópofa.
Szeretem az ilyen ötletes, mondanivalóval bíró alkotásokat.

Sokan talán nem sokra becsülik a reklámfilm-ipart, mondván pár másodperces látványvilágot összehozni nem nagy kunszt. Én erre azt mondom, szerintem időnként van akkora durranás, ha nem nagyobb, mint egy mozifilm.

Hogy miért? Mert itt pár (vagy akár csak fél) percben kell tudni elmesélni egy egész történetet úgy, hogy annak legyen eleje, közepe, vége és még utána is kattogjon az agyad rajta, hogy már véget ért.

Másrészt talán nem mindenki annyira “vájtszemű”, de nekem igen sokat jelent a látványvilág, a film fényelése is. Ha nincs azonnal atmoszférája, nem tudom azonnal bele élni magam, hogy előttem egy TÖRTÉNET zajlódik, nem pedig színészek és statiszták összehangolt koreográfiája, akkor valahogy idegenné lesz az egész. Megmarad a kamera előtt megjátszás érzete, valódi hatás nélkül.
Szóval magával ragadót, pláne kis időtartamban alkotni nagyon is nehéz. Nem mindenki ért ennek briliáns kidolgozásához, de úgy vélem, az ikeás kreatív csapatnak ismét sikerült.

Harmadik szempont, ami nem szó szerinti minőséget takar, de talán mégis: számomra végtelenül szimpatikus, ha valaki úgy tudja a maga nagyszerűségét tálalni, hogy ehhez eszközként NEM a konkurencia sejtetős beégetését, netán nyíltan megnevezve rossz színben feltüntetését használja eszközként.
Ebben a reklámban ez szintén adott, sőt jópofa módon gyakorlatilag egy kis öniróniát is megengedtek maguknak: ez nem egy “valahol elromlott” lift két vásárlóval. Hanem a sajátjuk.

Neked van kedvenc reklámod? Ha igen, linkeld be hozzászólásban és írd le azt is, hogy miért tetszik!

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Ezt se hagyd ki:

JÓKÉPŰSÉG INSTAGRAMON

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

NYERTEM!

Mozista

KOMMENTBÖJT – A DIGITÁLIS DETOX, VAGY VALAMI HASONLÓ

Merengő

KORONAVÍRUS FERTŐZÖTTEK SZÁMA ÉS LAKOSSÁGI SZÁZALÉKA BUDAPESTEN ÉS MEGYÉINKBEN

Lavina

DILLEMMÁIM A JÁRVÁNY IDEJÉN VISELKEDŐ EMBEREKRŐL ÉS SZOKÁSOKRÓL

Lavina

FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.

Szabista! Blogazin ® A blogon szereplő tartalmak más helyeken történő publikálása csak az oldal, mint forrás megjelölésével engedélyezettek.

Kapcsolat
FELIRATKOZÁS A BLOGRA

E-mailben kaphatsz értesítést az újonnan megjelenő cikkekről.